ACP beermile 30 09 2016

  • Posted on: 7 October 2016
  • By: Dirk Vanbever

De ACP beermile bracht onze club op een speciale en gezellige manier samen.

Jonas Sergooris, de peter van deze organisatie, en Jeroen De quick, medeorganisator, zullen tevreden huiswaarts zijn gekeerd vrijdagavond… of werd het nacht ?

Het was een succesvolle avond waar het weer ons meer dan goedgezind was.  Het was een mooie rustige herfstavond waardoor de supporters die talrijk waren afgezakt naar de Koornmolen, ook lang bleven plakken (laat me toe deze voetbalterm even te gebruiken op deze avond waar alcohol een beetje centraal stond) .

De meeste van onze deelnemers hebben letterlijk sterretjes gezien, niet van de afstand die ze moesten afleggen maar wel van het bier of de cava die ze na elke ronde moesten binnenslokken.  En dit woord mag zeker worden gebruikt want de wedstrijd was zo snel mogelijk 4 ronden afleggen met voor elke ronde een 33centiliter Calleken of een glaasje Cava. 

Het waren dus niet altijd onze snelste en meest getrainde atleten die als eerste de meet behaalden maar eerder zij die daarnaast ook vlot een glaasje konden drinken.

Om jullie een idee te geven welke prestaties onze atleten hebben neergezet wil ik jullie enkele cijfers meegeven.

Het bierdrinken is vooral een Noord-Amerikaanse traditie die met de jaren ook naar Canada en nadien Europa is uitgezwaaid.   Het wereldrecord (4'34"35) staat op naam van de Canadees Corey Bellemore, gerealiseerd eind juli 2016 te Londen.  Corey is een Canadese halve fond loper met tijden van 1'47" op de 800m en 3'43" op de 1500m. 

Het wereldrecord bij de vrouwen (6'17"8) staat op naam van Beth Herndon.

Vrijdag 30 september Gooik : De man van de avond was natuurlijk niemand minder dan Jeroen De Braekeleer die we al meer dan 2 jaar moeten missen op wedstrijden wegens blessures en zich dan ook stiekem heeft kunnen voorbereiden op het andere gedeelte van de proef want wees nu eerlijk hoeveel mensen op de wereld kunnen nu op 3" en 4" een 33centiler uitdrinken en dan nog wel vanuit een flesje ?   Hij won de beermile in 5'59".

Jeroen heeft zijn 4 pinten uitgedronken in minder dan 22" (!).

Onze heren mochten als eerste van start gaan en de ambiance zat er onmiddellijk in.

En ook voorzitter Arne Decremer heeft zijn proef doorstaan.  Ik vermoed wel dat hij met een klein hartje aan de start stond maar hij heeft het met overtuiging uitgelopen, bijgestaan door enkelen van zijn trainingsmaten Geert, Hans en Chris Truyers die duidelijk nog niet op het einde van zijn latijn was want de laatste 200m kon hij nog een fikse versnelling plaatsen waar zijn medegezellen amper een antwoord op hadden. 

De familie Truyers was duidelijk in hun sas die avond  want ook Pieter-Jan was van de partij.  Ze werden allen nog eens aangemoedigd door Marie en Josefien.

En onze oude garde Luc Bosmans en Dirk Van den Haute konden aan de lonk niet weerstaan.  Dirk hield goed stand en kreeg gezelschap van Arne die nipt Joris Notaerts moesten laten voorgaan.  Luc hield het iets rustiger en bleef bij het achtervolgend groepje van Geert, Chris en Hans.

In deze reeks ging het niet snel genoeg voor Bart Leuckx en Rudi De Coster en zij gingen dan ook voluit voor de overwinning.  Bart kwam als eerste over de meet in 6'41".

Zijn 3 trainingsmaten hadden het blijkbaar moeilijker met het biergedeelte.  Chris en Geert maakten er nog een onderonsje van en Hans Knops sloot de rij.

Ook onze dames waren van de partij. 

Laetitia Decrem wou niet onderdoen voor de heren. Zij dronk als enige dame voor elke ronde haar pintje uit, wel minder vlot dan onze heren én liep dan ook nog eens een mooi tempo op haar baanrondes : tijd is 11'34".  De snelste dame van het gezelschap was onze master Cindy Van den Bossche (7'34") die zich wel beperkte met kleine glaasjes cava en sterk werd bijgestaan door haar man Rudi die volgens ik geteld heb wel aan drie wedstrijden heeft deelgenomen waarvan slechts eentje met bier (gelukkig).

Ons Annemieke zal nog slapeloze nachten hebben want zij dronk in haar reeks telkens als eerste haar cavaatje uit en mocht ook telkens als eerste aan haar ronde beginnen waarvan ze in de eerste ronden  iets te snel van stapel ging want pas de laatste 100m werd ze voorbij gespurt door een atlete van de jogging club van Wambeek.  Zo zie je dat het geen ACP onderonsje was?

Zij werd bijgestaan door ons nieuw bestuurslid Magda Vierendeel die haar conditie met de week ziet stijgen (en dit is geen grap).  Zo zie je dat bestuurslid zijn heel veel voordelen heeft.  zij ging van start in de andere reeks waar ook de 3 dames van de familie De Nul aanwezig waren. Ruth en Marlies maakten het zelfs nog spannend door er een eindspurt van te maken die zeeeeer nipt gewonnen werd door Marlies.

Ook Ingrid voelde zich verplicht van deelname aangezien zoon Jeroen in de organisatie zat.  Maar zij heeft het heel verstandig opgepakt.  Papa Luc genoot ervan om mooie kiekjes te nemen.

Alle dames zijn goed en wel (?) aangekomen.

Maar het is ook niet altijd zo dat zij die toch graag eens een pintje drinken ook als winnaar mochten worden aangeduid.  Robbe Mostinck en Arno Vanbever hebben me enorm verbaasd de wedstrijd niet te hebben kunnen uitlopen. Ik vermoed dat dit aan hun conditie ligt (grapje mannen) ?

Zij mochten starten in de hoofdreeks waarbij ook Jonas Sergooris zijn beste mocht tonen.  Dirk Van Den Houte nam het speakergedeelte voor zijn rekening en hij was duidelijk in vorm.  Hij had al lang zijn wedstrijd verteerd.  Het was ook uit deze laatste reeks dat de latere winnaar kwam.  Voor de tweede plaats werd het een duel tussen de neefjes Lode en Joren waarbij Joren het onderspit moest delven.  Heb ik niet vernomen dat een aantal mannen zich stiekem zijn gaan voorbereiden op deze avond ?

Jonas kreeg er niet genoeg van en sloot de meeting af met een extra snel rondje aangemoedigd door trainingsmakkers en publiek.

Ik ben er ook van overtuigd dat er een aantal aan de kant stonden met spijt in het hart omdat ze niet meer kunnen of mogen lopen.  Bij deze een tip aan onze organisatoren : volgende jaar een extra reeks rolstoelatleten (niet misplaatst opvatten want ik heb alle respect voor deze mensen)  of fietsende heren.  Wie weet welk spektakel we dan gaan krijgen ? 

Zoals jullie kunnen lezen was het dus een geslaagde avond.  Ik kan alleen maar hopen dat deze avond onze atleten er niet toe aanzet om zich vanaf nu stiekem aan de alcohol te begeven om volgend jaar sterk uit te pakken.  Zoals het spreekwoord zegt : drink met mate.

Voor de foto's kan je terecht op onze Facebookpagina